Zirc

2016.08.11. 19:01

Hegyen-völgyön

Zirc - A Kőketánc Kulturális Alapítvány keretében működik a Hegyen-völgyön utazó csoport, melynek tagjai tíz éve rendszeresen kirándulásokon vesznek részt.

Müller Anikó Hanga

Éves tervüket közösen állítják össze. Idén voltak már a jeli arborétumban, Szombathelyen, Csempeszkopácson, Hollókőn, Vácott, Gyöngyöspatán, Mezőkövesden, Sárospatakon, Füzérradványban, Füzéren, Kassán, Késmárkon, Lőcsén, a Magas-Tátrában.

A csoport a csehországi lednicei kastélyban. Egy-egy várossal, tájegységgel élményszerűen ismerkednek Fotó: Müller Anikó Hanga

Egy-egy várossal, tájegységgel élményszerűen ismerkednek, Hollókőn és Mezőkövesden magukra ölthették a helyi népviseletet, a palócvidéken pipicsit sütöttek. Külföldi útjaik közül emlékezetes az erdélyi Barackos-tetőn a kalibázás, Prága, Kutna Hora, Lednice és a Felvidék nevezetességeinek bejárása. Ha tehetik, megnéznek valamilyen üzemet is, így látogatást tettek már a kecskeméti Univer-gyárban és a Zwack Pálinka Manufaktúrában. Az idei évben még Pécsre, Siklósra, Mohácsra és Pápára terveznek kirándulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!