Zirc

2015.04.21. 10:10

Focipálya ovisoknak

Zirc – Többek között a foci, kézilabda, tenisz alapjaival ismerkedhetnek az óvodások az Ovi-Foci Pályán.

Kutasi Zsófia

- A pályán a gyerekek a különböző sportágak mozgáskultúrájának alapelemeit sajátíthatják el. Ezek közé tartozik a rúgás, dobás, labda elkapása, vezetése, kúszás-mászás. A program célja, hogy intézményi keretek között valósuljon meg a sportág specifikus testnevelés és így minden gyermek számára elérhető legyen a mindennapos testnevelés, azoknak is, akiket a szülők nem tudnak elvinni külön foglalkozásokra – hangsúlyozta Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Ovi-Foci Pályájának átadásán.

Az alapítvány ovi foci, ovi kézi, ovi tenisz mellett ovi eséstan és ovi tollas programok kidolgozását is tervezi.

Az alapítvány ovifoci és ovisport programjának része, a pályához tartozó eszközkészlet és oktatási program az óvónők, pedagógusok számára. Az eszközök között megtalálható koordinációs létra, futball labda, bóják, színes karikák, hajlított szivacsrúd is, az oktatási program pedig a pálya és az eszközök használatának az elsajátításáról szól.

Az ovifoci és ovisport program 2013-ban magyar termék nagydíjas lett és az innovációért nívódíjat is megkapta. Az egy óvodára jutó összköltsége 8,4 millió forint, mely összeget harminc százalékban az önkormányzat hetven százalékban az alapítvány finanszíroz.

- Az óvodai munka egyik leghatékonyabb eszköze a játék. A pálya megteremti a játék és a sport biztonságos feltételeit – fogalmazott Igmándyné Hebling Gabriella, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője.

Ottó Péter polgármester az átadó ünnepségen a mozgás és a szabadidő hasznos eltöltésének fontosságáról beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!