Zirc

2016.09.15. 20:27

Ellenzik a táblát

Zirc - Elutasította a testület Egervölgyi Dezső kérelmét, miszerint a Széchenyi-szobor talapzatán táblát helyezzenek el egy Széchenyi-idézettel.

Kutasi Zsófia

Vita alakult ki Egervölgyi Dezső kérelméről, miszerint a Széchenyi-szobor talapzatán táblát helyezzenek el egy Széchenyi-idézettel. Horváth László gazdasági tanácsnok felvetette, az idézet tetszőleges kijelölése precedens értékű lehet, kérdés, mi alapján döntenének több idézet közül. Ottó Péter polgármester elmondta, szerinte kicsi a valószínűsége, hogy éles vetélkedő helyzet alakuljon ki ilyen esetben. Ha nem támogatják a javaslatot, a tábla az arborétumba, a Széchenyi-emlékfához kerül. Egervölgyi Dezső hozzájárulási kérelméről a Zirc, Március 15. téren lévő Széchenyi-szobor talapzatán tábla elhelyezéséhez szóló határozati javaslatot a testület négy igen, három nem és egy tartózkodással elutasította.

Elfogadta viszont a testület többek között a 2017. évi bérrendezéssel kapcsolatos döntés meghozataláról, az önkormányzat által alapított kitüntetésekről szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatáról szóló határozati javaslatot.

Címkék#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!