Zirc

2015.04.20. 10:24

Barátság(talan) park

Zirc - A családi házas környezetben, a domboldalra felkúszó Barátság(talan) parkban 2002-ben állított székelykaput a város testvérvárosa, az erdélyi Barót. Rá egy évre - a kőtábla szerint - alakították ki ezt a parkot, amely korántsem vendégcsalogató.

Mátételki András

A játszótere pedig végképp nem, méltatlan a városhoz. Ami ennél is fontosabb: életveszélyes! Ki tudja, mikor adja meg magát a hintául szolgáló, több méter hosszú rönkfa, amelyen láncra felfüggesztett autógumi (itt vagyunk a középkorban!) lóg.

Elhanyagolt, balesetveszélyes játékok a Barátság parkban
Fotó: Mátételki András

Közelében a függőhíd : a láncokra erősített fa rudak eltörtek már rég, vagy az enyészetté lettek - bokatörésre viszont kiválóak. Az egykori homokozó fa kerete elkorhadt. Az esőbeállóból, a csúszda palánkjából hiányoznak a deszkák, a kosárlabda gyűrűje háló nélkül várja a sportolni vágyókat. Ezzel a játszótérrel a kutya sem törődik immár sok éve. Ezért a zirciek nehogy idehozzák a baróti barátaikat, csak szégyenkeznének előttük is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!