Zirc

2017.02.21. 14:19

Báli kavalkád Zircen

Február 18-án immár hetedik alkalommal, széles intézményi és közösségi összefogással rendezték meg a Zirci Farsangoló Bált, amely ezúttal is nagy érdeklődésre tartott számot, közel négyszázan népesítették be a rendezvénynek otthont adó helyszínt, a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma tornacsarnokát.

Civil Tudósítónktól

A helyi hagyománynak számító esemény a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB főszervezésében valósult meg, a Nemzeti Művelődési Intézet kulturális közfoglalkoztatott munkatársainak, a Zirc Városi Nyugdíjas Klub, valamint önkéntes segítők közreműködésével.

Este hét órakor nyílt meg a kapu a bálozók előtt, akik a 2006-ban alakult Búgócsiga Music Production hívogató dallamaival hangolódhattak a hajnalig tartó vigadozásra. A széles repertoárral rendelkező zenekar fellépését az igényesség és a jó hangulat megteremtése jellemezte, melynek érdekében minden korosztály zenei ízlését igyekeztek kielégíteni. Zenéjük nemcsak a szíveket érintette meg, hanem a lábakat is jócskán megmozgatta az éjszaka során.

A bálozók kapunyitás után a 2006-ban alakult Búgócsiga Music Production zenekar hívogató dallamaival hangolódhattak a hajnalig tartó vigadozásra.

A vendégeket Csizmadia Géza ceremóniamester köszöntötte, aki sokadik alkalommal vezette és konferálta a műsort. A Bál-nyitó után nem sokkal Foch Attila "Foky" mulatós slágerekkel fokozta a hangulatot. A Fásy Ádám tehetségkutató műsorában feltűnt és azóta is népszerű előadó két alkalommal is színpadra lépett, a farsangolók nagy örömére.

Csizmadia Géza ceremóniamester sokadik alkalommal vezette és konferálta a műsort.

 

Foch Attila "Foky" mulatós slágerekkel fokozta a hangulatot

Az este során természetesen nem maradhatott el az emlékezetes és várva várt álruhás bálozók felvonulása: Marionett baba, Erdőalja boszorkánya és Csiribá, Sparrow-ék, Mari és Pisti, Popey és Olivia, Haláli Páros, Pont pont pont, Skótok, Kavalecz klán, Ninják, Batman és Joker, Római császár és császárné mutatkozott be a közönség előtt.

Sparrow-ék a 3., Haláli Páros, Ninják, Skótok a 2., Mari és Pisti a képzeletbeli  „jelmezes”dobogó 1. fokára állhatott fel

Közülük Sparrow-ék állhattak fel a képzeletbeli „jelmezes” dobogó harmadik fokára. A második hely kissé szűkösnek bizonyult, hiszen a szerencsének köszönhetően többen is osztozkodhattak rajta: Haláli Páros, Ninják, Skótok. A legötletesebb jelmezpárosnak idén a 98 éves Mari és a 99 éves Pisti bizonyultak, akik a hosszú éjszaka során végig rendületlen lendülettel farsangoltak.

Pontban éjfélkor vette kezdetét a tombolasorsolás, amelynek keretében ötven ajándék talált szerencsés gazdára. Az értékes nyereménytárgyakat helyi szervezetek, vállalkozók, cégek és magánszemélyek ajánlották fel. Köszönjük a támogatásukat!

A tombolasorsoláson csomag talált szerencsés gazdára.

Az éjszakai órákban a The Bits Beatles emlékzenekar, a nívós haza és jelentős külföldi fesztiválokon is megforduló csapat csapott a húrok közé, jól ismert slágerekkel örvendeztetve meg a vele együtt lüktető közönséget, akik ezt követően még a hajnali órákba nyúlóan járták a táncot a Búgócsiga Music Production talpalávalójára.

Az éjszakai órákban a The Bits Beatles emlékzenekar, a nívós haza és jelentős külföldi fesztiválokon is megforduló csapat csapott a húrok közé.

 

A farsangolók a hajnali órákba nyúlóan járták a táncot a Búgócsiga Music Production talpalávalójára.

A bálozók jókedvvel és élményekkel megtelve búcsúztak a hetedik Zirci Farsangoló Báltól, mely reméljük, elkíséri őket a következő vigadalomig.

A főszervező Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB ezúton is köszönetét fejezi ki Zirc Város Önkormányzatának, a társszervező Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiumának, a Zirci Városüzemeltetés Nonprofit Kft.-nek, a Grátisz Büfének, a Bakony Polgárőr Egyesületnek, a Városi Nyugdíjas Klubnak, sok magánszemélynek, valamint minden közreműködőnek és támogatónak a bál eredményes lebonyolítása érdekében végzett munkájáért.

Szerző: Csaba Lilla

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!