Zirc

2015.05.16. 12:16

A huszároktól a cowboyokig

Zirc – Középkori lovas torna, kaszkadőr bemutató, huszárok, cowboyok várták az érdeklődőket a Bakonyi Vágtán.

Kutasi Zsófia

Első alkalommal rendezték meg a Bakonyi Vágtát. A Nemzeti Vágta előfutamaként a zirci versengéshez tizenhárom környező település csatlakozott. A Nemzeti Vágtát hetedik alkalommal tartják, melyet összesen tizennégy előfutam előz meg országosan, a zirci ezek közül a második. A lovas kultúra népszerűsítése a célja a nagyszabású rendezvénynek, melyen a kisebb települések is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

Erős színvonalas versenynek adott helyszínt Zirc-Tündérmajor, ahol profi pályát alakítottak ki a szervezők. A bálákat, melyek palánkot alkotva körbeveszik a verseny területét, geotextilkiákkal vonták be, a futófelületen pedig 5-8 cm homokkal látták el.

Délelőtt motoros konvoj indult Veszprémből a vágta helyszínére. A rendezvényt Homokbödögei Néptáncegyüttes - Rábaközi dús és karéj, valamint Dél-Alföldi táncokkal nyitotta meg.

A nap során a települések bogrács főzőversenye, a Zirci Tücsök gyermekzenekar zenekar fellépése szórakoztatta a látogatókat. Emellett többek között volt bakonyi lovas találkozó, lovas ügyességi programok, gyorsulási verseny légi jármű ellen. Az érdeklődőket színpadi műsorok, élő koncertek, helyi mesterségek, kézművesek, termelők bemutatása, vására várta.

A Bakonyi Vágta első három helyezettje a budapesti megmérettetésen vehet részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!