Zirc

2015.05.30. 15:43

A gyerekeké volt a tér

Zirc – Baranta bemutató, kézműves foglalkozás, tűzoltó bemutató és még számos szórakoztató program várta a gyerekeket és a felnőtteket a városi gyereknapon.

Kutasi Zsófia

A Rákóczi teret teljesen kihasználva  a szervezők különböző programokkal és foglalkozásokkal várták az érdeklődőket gyereknapon. A technikai programok, a zirci barantások és s csetényi íjászok bemutatói az általános iskola udvarában voltak. A téren többek között aszfaltrajzoló versenyt, kézműves foglalkozást, azon belül is kötélverést, lufi fújást, amulett tartó és szélforgó készítést tartottak. Modern és hagyományos eszközöket és alapanyagokat egyaránt kipróbálhattak a gyerekek és az érdeklődő szülők is. A téren a programokhoz a Bakonyi Természettudományi Múzeum tapogatós játékkal csatlakozott, melynek lényege az volt, hogy egy zsákba benyúlva kellett terményeket tapintás alapján felismerni.

A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház pásztortársasjátékkal és kirakóssal várta a gyerekeket. A legkisebbeknek volt babakuckó, a nagyobbaknak pedig egy mesefeldolgozás  alapján menetleveles játék. A folyamatos játék mellett a helyi rendőrök és tűzoltók bűnmegelőző és életmentési bemutatót tartottak. A színpadon fellépett a Honey Sweet Táncstúdió, Varga Bence bűvész, a Mezotone zenekar, a zirci kötélugrók és a Kőris zenekar. A nap végén az áprilisban felállított májusfát az egybegyűltek Dékmárné Forgács Zsuzsanna néptáncos vezetésével táncolták ki, a vigasság pedig táncházzal folytatódott. Encz Ilona, intézményi egység vezető elmondta, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB, közel száz közreműködővel, a Zirc Városi Ifjúsági Fórummal és sok együttműködő partnerével, intézményekkel, civil szervezetekkel közösen szervezte meg a hagyományos gyereknapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!