Minden más

2016.11.14. 13:29

Férfinapon ünnepeljük a férfiakat!

Azt mindenki tudja, hogy a nemzetközi nőnap március 8-án van, az viszont már kevésbé közismert, hogy létezik nemzetközi férfinap is, és nem május 19-én, Ivó napján, amikor több nyugdíjasklub ünnepli, hanem november 19-én.

Tollár Sándor

De mi a lényege ennek a napnak? A nap lényege a nők és férfiak egyenlőségének hangsúlyozása, a nemek közti kommunikáció előmozdítása. Ilyenkor tisztelettel illik adózni a férfiak előtt, akik az élet sok területén helytállnak, így családban, munkahelyen, a barátok közt és így tovább.

Ez a nap lehetőséget ad arra, hogy a férfiak megünnepelhessék az elért pozitív eredményeiket, hozzájárulásukat a család, a munkahely, a közösség, a barátságok, a házasságok működéséhez, valamint elismerést kapjanak a közösségben betöltött szerepükért.A nők, édesanyák, feleségek mindennapos kitartásáról, erejéről, áldozathozataláról, lelki helytállásáról gyakran esik szó. Ugyanez megilleti a férjeket, édesapákat, férfiakat is.

Nem azért, mert támogatják a gyenge, elesett nőt, hanem mert vele együtt, karöltve küzdenek ugyanazokért a közös célokért. A férfiak munkája, szeretete, az apák jelenléte akkor is fontos, ha ritkán beszélünk róla.Nőnap és anyák napja már évtizedek óta van, a férfiak és az apák meg csak vártak a sorukra, míg 2009-ben Magyarországon is hivatalosan bevezették a nemzetközi férfinapot. Ilyen volt eddig: a nőket ünnepelték, a férfiakat nem.Na mindegy, nem keseregni akarok, inkább jelezni: a nemzetközi férfinap hivatalos dátuma november 19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!