Zene

2016.06.01. 17:30

EFOTT - másodszor is Velencén

Negyven év vándorlás után az idén Velencén duplázik az EFOTT. Maszlavér Gábor fesztiváligazgató szerint ennek számtalan előnye van.

PLT-rendezvény

- Új helyszínen megrendezni a fesztivált mindig izgalmas és kihívásokkal teli. Fel kell fedezni a térség adottságait, és mindig arra kell törekedni, hogy a lehetőségeket a legjobban kihasználjuk. A már kipróbált helyszínben viszont az a jó, hogy előre tudunk tervezni: elvég-re ismerjük az előnyöket és a hátrányokat egyaránt, így sokkal hamarabb elkezdhetjük a felkészülést, a szervezést. Így volt ez idén is. Vízparton megrendezni egy nyári fesztivált már fél sikert jelent, Velence pedig kifejezetten kedvelt térség a célcsoportunk számára. Ez a körükben készített közvélemény-kutatásból is kiderült. Nemcsak, hogy közel van a fővároshoz, de sok lehetőséget kínál mind a terület, mind pedig a térség tekintetében, ami a turisztikai programjaink miatt jelent számottevő előnyt - kezdte az igazgató.

Maszlavér Gábor Fotó: EFOTT-sajtó

- Milyen területfejlesztéseket végeznek az EFOTT helyszínén?

- Idén sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a vizesblokkok kialakítására. A strand területén új víz- és szennyvíz-gerinchálózat épül ki, amely lényegesen nagyobb kapacitással rendelkezik majd, mint a mostani, és lehetőséget biztosít több rácsatlakozásra, vagyis könnyebben tudunk szaniter- szigeteket kialakítani. A strandon lévő WC-re, zuhanyzókra is vár egy karbantartás és felújítás. A kemping területén két új vizesblokk épül, amelyet további szaniterkonténerekkel egészítünk ki.

- Az idén - a fesztivál történetében először - két házigazdája is lesz a programnak: a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem. Mi lesz közöttük a munkamegosztás?

- Évek óta arra törekszünk, hogy minél színesebb sportprogramkínálatot állítsunk össze a résztvevőknek. A Testnevelési Egyetem idén ezért felel majd. A már hagyományos egyetemi sportbajnokságok mellett a fesztiválozók vízi focizhatnak, kipróbálhatják a teqballt és a buborékfocit, de ismét lesz sárkányhajóverseny is. Idén több új programelem is megjelenik majd: lesz például tó körbefutás és körbebiciklizés, valamint erősember-verseny is. A Debreceni Egyetem a kulturális és civil programok koordinálását vállalta magára, így ők felelnek majd a több tucat kitelepülő szervezetért és a nappali programok nagy részéért.

- Milyen újításokra számíthatunk az idei EFOTT-on?

- Mindig próbálunk újításokkal kedvezni a fesztiválozóknak, idén is minden fronton erre törekszünk. A lineup igencsak erősnek ígérkezik, hiszen a hazai kedvencek mellett a Rudimental és öt külföldi sztár-DJ is színpadra lép majd. Ahogy a fellépők sorából is látszik, elektronikus vonalon bekeményítünk idén, de továbbra is az a cél, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. Sőt, idén külön helyszínei lesznek az egyes zenei stílusoknak, a hagyományok kedvelői például a Muzsika szigetén hallgathatnak izgalmas koncerteket, néptáncolhatnak vagy éppen nótakaraokézhatnak.

- Kiemelt szerepet kap a gasztronómia is?

- Igen, lesznek kézműves hamburgerek, streetfoodudvar és látványkonyha is. A tavalyihoz képest a terület kihasználása is átalakul: nagyobb tereket alakítunk ki, kevesebb elkerített rész lesz, a színpadokat pedig úgy állítjuk fel, hogy ne szóljanak egymásra, és legkevésbé se zavarják a lakosságot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!