Zene

2016.02.14. 12:04

A jótékony céllal újra együtt játszhat még a tapolcai együttes

Tapolca - A rajongók és a zenekari tagok együttes örömére egy koncert erejéig összeállt az Unicum Bt. zenekar.

Tóth B. Zsuzsa

A sportgálán az alakulás 25. évfordulóján két órás jótékony célú koncertet adtak. Közben a táncparkettet folyamatosan megtöltötték az egykori rajongók és azok is, akik csak most hallották őket először. A zenekar vezetője, Fodor József, Fodi szerint bár évek óta nincsenek együtt a zenekar tagjai, a rendkívüli koncert ötlete egy tavalyi sport eseményen fogalmazódott meg. Érdekes véletlen, hogy aztán pont a Sportgálán nyílt alkalom az együtt zenélésre, amely nem jelent azt, hogy újra összeállna a zenekar.

Az Unicum Bt. zenekar minden tagja játszott a koncerten, aki valamikor a csapatba tartozott
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Legfeljebb hasonló, jótékony céllal zenélnénk újra együtt Tapolcán, amennyiben felkérnének bennünket. Vagy a város valamelyik rendezvényét színesítve. Ez az alkalom úgy összehozta az évek alatt szétszóródott csapatot, hogy felelevenítettük a régi barátságokat és megerősítettük azokat. Hiszen olyanok vagyunk mi, akik a zenekarban valaha is játszottunk, mint egy nagy család. A legidősebb tag 71 éves, a legfiatalabb 41. Folyamatosan a színpadon voltunk valamennyien. Egy csodálatos élmény részesei lehettünk, örömmel láttuk, hogy ebben a közönség is osztozott - mondja Fodi. A koncerten 25 dalt, jól ismert, mondhatni retro számot játszottak. A Charlie, Santana, Zoltán Erika, Neoton, Hungária dalok mellett volt például mulatós, rock and roll, diszkó zene is. Közben a kivetítőn az együttes aktív éveiben készült fényképek peregtek, megspékelve a nosztalgiázást. A zenekar célja mindig is a szórakozva szórakoztatás volt, ezt most újra elérték és talán nem ez volt az utolsó alkalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!