Zánka

2015.07.27. 17:10

Filmes hangulat a Bud Spencer- és Terence Hill-rajongók táborában

Zánka – Koncert, filmnézés, sör–virsli verseny mellett rendőrségi bemutató is volt a IX. országos Bud Spencer és Terence Hill rajongói fesztiválon.

Heffler Péter

„Aki barátot talál, kincset talál" – tartja a mondás, és persze Bud Spencer és Terence Hill is az egyik filmjében, a Kincs, ami nincsben. Nos, az Országos Bud Spencer és Terence Hill rajongói fesztivál résztvevőinek alighanem ez szentírás, hiszen évente összegyűlnek, és három napon át versenyek, filmnézés, koncertek, és ha krumplishal-főzés nem is, de hagymásbab-készítés annál inkább szerepel a programok között. A hétvégén már a kilencedik összejövetelt tartották, amelynek kezdeti, közel ötvenfős résztvevőtábora jócskán gyarapodott, hiszen az idei találkozó majdnem ezer embert vonzott. A hétvégén több kísérő program is volt, ami így vagy úgy, de köthető a két színészikon műveihez. Az egyik ilyen volt egy, a Bűnvadászok című filmből ismert jelenet újrajátszása, amit a Balatonfüredi Rendőrkapitányság rendőrei hajtottak végre. Tehát ez esetben tényleg nem „Kirby volt a parancsnok".

Akárcsak a Bűnvadászokban: két motoros rendőr állított meg egy gépjárművet a rajongók táborában. Fotó: Kneipp Dávid

– A rendezők kértek fel minket egy bemutatóra azért, mert a Bűnvadászokban nagyon sokszor látható bilincselés eltér a valóságtól. Mi egy szakszerű intézkedést mutattunk be, ahol két motorkerékpárral állítottunk meg egy autót, vezetőjét pedig fegyveres biztosítás mellett előállítottuk – árulta el a jelenetről Bujpál Tamás rendőr főtörzszászlós. Az intézkedés annyira gyors és szakszerű volt, hogy még a bátrak kedvét is elvette egy rablótámadástól.

A Vöröskereszt is képviseltette magát a rendezvényen véradással, a szerepvállalást Grecmajer László és Papp Gabriella főszervező szintén Bud Spencer és Terence Hill filmjeivel példázta: – Ha valamit megtanultunk tőlük, akkor az a rászorulók feltétel nélküli segítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!