Zalaszegvár

2017.02.20. 19:43

Nagyobb és szebb lett a könyvtár

Zalaszegvár - A 148 lakosú kistelepülés felújított könyvtárát a közelmúltban adták át rendeltetésének.

Tóth B. Zsuzsa

A művelődési házban két helyiséget kapott korábban a könyvtár, mostantól hozzávetőlegesen száz négyzetméteren, négy helyiségben olvashatnak a helyiek. A könyvtárban külön helyet alakítottak ki a legkisebbeknek, az óvodás korúaknak, valamint a fiatalok ugyancsak kaptak egy klubszobát. Az író-olvasó találkozóknak ugyancsak kényelmes helyet alakítottak ki, ott is új bútorokkal. A fiatal könyvtáros és önkormányzati képviselő, Tóth Gábor maga festette ki a helyiségeket, jelentősen hozzájárulva munkájával a másfél milliós pályázati támogatáshoz, amelyet önrésszel egészített ki a falu. A 2500 kötetes könyvtárba 70-en iratkoztak be, sokan rendszeresen kölcsönöznek, olvasnak.

Balogh Mónika önkormányzati képviselő és Tudja Endre polgármester a felújított könyvtárban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A művelődési ház másik részének külső felújítása szintén elkészült, a belső munkálatok még váratnak magukra, de használható az épület. A művelődési ház másik részének külső felújítása szintén elkészült, a belső munkálatok még váratnak magukra, de használható az épület. A  tervek között szerepel továbbá egy szabadtéri kondipark kivitelezése a játszótér mellett. Amellett különféle programokkal erősítenék a helyiek identitását. Több kulturális eseménynek is helyet adhat majd a könyvtár illetve a művelődési ház. Többek közt az elszármazottakat is visszavárják egy találkozóra, de a szokásos falunapot és a mindenki karácsonyát ugyancsak megtartják.

A település két saját útja viszonylag rendben van, a faluba bevezető főút a közútkezelő tulajdona, meglehetősen rossz állapotú. A járdák felújítása akkor következhet, ha a szennyvízcsatornázás befejeződik. Annak megvalósítására a környező öt településsel együtt pályázott a község, egyelőre nincs elbírálva a kérelmük. A csabrendeki tisztítóba vezetnék a vizet. A járda felújításra eddig két alakalommal pályázott Zalaszegvár eredménytelenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!