Zalahaláp

2016.08.13. 17:23

Elismerések a zalahalápi falunapon

Zalahaláp - A településért végzett munkáért kitüntetést vehetett át a szombati falunapon Szabolcsa Istvánné a Zalahalápi Nyugdíjas Klub elnöke.

Tóth B. Zsuzsa

A kultúrház melletti parkban rendezett ünnepségen Bedő Lajos Sándor polgármester úgy fogalmazott, hogy bár mindannyian idősebbek lettek egy évvel, emiatt ne búslakodjanak.

- Az égiek is velünk vannak, reméljük, a jó idő kitart az éjszakai mulatság alatt is. A főzőverseny elkezdődött, zsűrizzék kóstolással az étkeket, de csak kicsit legyenek kritikusak – kérte a tréfásan a polgármester. A 13 csapat között főztek a konyhai dolgozók, a vöröskeresztesek, a civil szervezetek tagjai, a nagycsaládosok, nyugdíjasok, az önkéntes tűzoltók, a polgárőrök, de akadtak munkahelyi csoportok, sőt, a tapolcai Tanúhegyek Egyesülete is képviseltette magát. A Kacagó óvoda dolgozói, a nyugdíjasklub tagjai és a Zalahaláp Kolónia Nagycsaládos Egyesület tagjai lángost sütöttek.

Az ünnepségen a tíz éves helyi polgárőr egyesület tagjai, Bedő Lajos Sándor, Fülöp Zoltán, Hubert János Csaba, Igaz Sándor, Kammerer Tamás, Konkoly Krisztián, Szalai József, Tóth Ferenc és Tóth Miklós elnök kitüntetést vehetett. át

A 13 csapat között főztek egyebek mellett a konyhai dolgozók, a vöröskeresztesek, a civil szervezetek tagjai, a nagycsaládosok, a mindig aktív nyugdíjasok, az önkéntes tűzoltók, a polgárőrök, de akadtak munkahelyi csoportok, sőt, a tapolcai Tanúhegyek Egyesülete is képviseltette magát. A Kacagó óvoda dolgozói, a nyugdíjasklub tagjai és a Zalahaláp Kolónia Nagycsaládos Egyesület tagjai lángost sütöttek.

Tibi bohóc műsora kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztatott Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az önkéntes tűzoltók szolgálati érmeket kaptak. Ötven éves szolgálatért Fekete Ferenc, negyven évesért Csuri Lajos és Molnár István, harminc évesért Csuri István, húszért Sólyom Károly, tízért pedig Kocsis Balázs, Tóth Ferenc, Horváth Zsolt, Illés Gábor és Lutor János. A falunapon fellépett a Sáskai Dalkör, a Tapolcai Musical Színpad, volt látványos tűzoltó és néptánc bemutató, a vendégek minden korosztályát szórakoztatta Tibi bohóc és nagy sikert arattak a veterán motorosok. A legkisebbek jól érezték magukat az ugráló várban, kedvükre lovagoltak, népi fajátékokkal ismerkedtek, és a galamb- és kisállattenyésztők egyesülete tagjainak kiállítása is nagy tetszést aratott körükben. Délután szerepeltek a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének lelkes lesencetomaji lakói, játszott a Zajongó gyermekzenekar, énekelt Tóth Kiara. Este pedig tombola és bál zárta a vidám falunapot.

Címkék#Zalahaláp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!