Vilonya

2015.08.26. 18:35

Húszéves a népdalkör - Gálaműsorral ünnepelt a vilonyai énekegyüttes

Vilonya - Magyarországról és a határon túlról érkezett kórusokkal együtt ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját a napokban a Vilonyai Népdalkör.

Szabó Péter Dániel

Az immár két évtizedes múlttal rendelkező házigazda énekegyüttes mellett ugyanis a gyulafirátóti Bakonyerdő Pávakör, az ösküi Forrás Népdalkör, a balatonkenesei Szivárvány Népdalkör, valamint a Vilonya felvidéki testvértelepüléséről érkezett Nyitracsehi Férfikórus is fellépett a helyi kultúrházban rendezett ünnepi gálaműsorban.

Nyitányként Fésüs Sándor polgármester méltatta a kistelepülés kulturális életében fontos szerepet játszó népdalkört. Kész Zoltán, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a vilonyaiak joggal lehetnek büszkék eredményeikre, az ezüst és arany minősítésekre, s arra, hogy országos megmérettetéseken, sőt határainkon túl is elismeréseket szereztek.

A húszéves Vilonyai Népdalkör tagjai a művelődési háznál
Fotó: Zalanyi Attila

Ezt követően a kórusoké volt a főszerep, a meghívott dalkörök, hogy egy-egy rövid előadással köszöntötték a házigazdákat, majd a Csillak Jánosné vezette Vilonyai Népdalkör is színpadra lépett.

Zárásaként a vilonyai önkormányzat fényképes összeállítását vetítették le, ami az elmúlt 20 év történéseit, emlékezetes fellépéseit mutatta be zenei aláfestéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!