Vigántpetend

2016.05.06. 20:40

Őrtornyot építenek - Tematikus turisztikai útvonal origója lehet

Vigántpetend - Római őrtorony alapkövét fektették le a település lakói a napokban a település határában.

Tóth B. Zsuzsa

Az önkormányzati képviselők az ünnepségen vendégeskedő testvértelepülés, Zsámbok küldöttségének tagjaival együtt rakták le az építendő torony alapkövét. A követ Illés Sándor plébános áldotta meg, a szőlősgazda és munkásai példabeszédet idézve és a szegletkövek fontosságát hangsúlyozva. Márta István az összefogás fontosságát emelte ki a beszédében, mint mondta, a torony egy tematikus turisztikai útvonal origója lehet. A völgyben a malmok, az Eger-patak vizét tápláló források gyöngyfüzért alkotva Kapolcs, Monostorapáti érintésével Hegyesdig vezetik majd a Dörögdi-medencébe érkező kirándulókat.

Az Adj távlatot római őrtorony alapkövét a minap rakták le ünnepélyesen, az átadást augusztus 20-ra, a falunapra ütemezik

Pozsár Péter az építmény látványtervét készítő fiatal építészek vezetőjeként támogatásáról biztosította az aktív helyieket. Holló Ilona, a testvértelepülés, Zsámbok község polgármestere tolmácsolta falujuk üdvözletét, majd méltatta a Balaton-felvidéki táj természetei, történelmi értékeit.

Nemoda István, Vigántpetend polgármestere, a torony építésének kezdeményezője kérte, hogy a szomszédos falvak és közösségeik élő kövekként kapcsolódjanak továbbra is egymáshoz, hiszen közös céljuk és az elért eredmények adhatnak valós távlatot a jövőben is.

Címkék#turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!