Milton

1 órája

Hurrikán: túlélték a magyarok

Túlélték a Floridában élő magyarok a borzalmas hurrikánt, Miltont, tudtuk meg Topolánszky Ádámtól, aki most a Balatonnál tartózkodik. Floridában is van otthona, barátaival tartja a kapcsolatot. Ádám elmondta, sok magyar él Floridában, szerencsére átvészelték a hurrikánt.

Barátai azt mondták, iszonyatos volt az egész, a süvítő szél, a látvány, repült minden a levegőben a hurrikán miatt. – A lakásomról, nem tudok még semmit – jegyezte meg. 

Floridai hatóságok a Milton hurrikán miatt a floridai Sarasotában, az Egyesült Államokban 2024. október 10-én (Fotó:AFP)

Szörnyű pusztítást végzett a hurrikán

A lényeg, hogy Milton elvonult, már az Atlanti-óceán fölött jár. A hurrikán Floridában a Siesta Kay Beach-nél csapott le, szerencsére 3-as erősségű lett a négyes helyett, ami így is óránként 200 kilométeres sebességű volt. Ádám tudomása szerint négyen haltak meg, de nem a hurrikántól, hanem az azt kísérő 129 tornádó miatt, melyek St. Lucie megyében tomboltak. Sok ház, főként a műanyag és a könnyűszerkezetűek dőltek össze, valamint sok fa is kidőlt. – Jól vagyunk, élünk, mondta Molnár Anita Sarasotában. Hozzátette, az életük és a házuk is megmaradt. 

Elképesztő pusztítást végez a Milton hurrikán Floridában

Pusztító hurrikán után gyászol Florida + videó

 

Képalá.: Topolánszky Ádám: Szörnyű volt a hurrikán Floridában, de szerencsére túlélték a magyarok

Fotó: családi  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!