Veszprém

2015.08.27. 18:16

Világos nappal fekszik a férfi az aszfalton

Veszprém – Fekszik a férfi a harminc fokos hőségben nagykabátban a tűzforró kövön a belvárosban, arcát ellepik a legyek. Hihetetlen, de itt érzi jól magát.

Kovács Erika

– Elfordulnak az emberek, ha meglátják meghatározhatatlan korú férfit, de aki jobban ránéz, látja, fiatal lehet. Vannak olyanok is, akik sajnálják, megrendülnek a látványától, ahogy a földön vagy a padon fekszik. Egy olvasónk is jelezte ezt a Naplónak, mondván, valaki tegyen már valamit, hogy ez a szerencsétlen ne itt tengesse napjait, segítsenek rajta! Gyakran lehet látni ezt az ismeretlent a belvárosban, legtöbbször üveges tekitettel néz maga elé. Úgy tűnik, megadja magát a sorsának, neki minden mindegy, történjék akármi is vele.

Ennek a fiatalembernek és másoknak is folyamatosan segítünk, figyeljük sorsukat, a hőségben vizet vittünk nekik, senkit nem hagyunk magára, bárki bármikor jöhet hozzánk – szögezi le érdekődésünkre Szaller Péter, a veszprémi Befogadás Háza vezetője. Mint mondta, az átmeneti szállót, az éjjeli menedékhelyet, a hajléktalanok otthonát, az egészségügy centrumot naponta 140–150 ember keresi fel, rajtuk kívül 90–100 ember ideje nagyobb részét szívesebben tölti utcán, és elutasítják a segítséget. Ha kell, kórházi ellátást is kapnak, ahogy a szóban forgó férfi is. Őt a napokban az utcai szolgálat bevitte a házba, ott ellátták, aztán visszatért az utcára. Ezeknek az embereknek a zöme szenvedélybeteg és depressziós is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!