Veszprém

2017.03.02. 13:17

Utak és óvodák is épülnek idén Veszprémben

Veszprém – Több milliárd forintot fordít európai uniós, állami és önkormányzati forrásból az önkormányzat fejlesztésekre idén.

Marton Attila

A fejlesztéseket Brányi Mária alpolgármester ismertette. Elmondta, a város idei, mintegy 16 milliárd forintos költségvetésének közel harminc százalékát fordítják fejlesztésekre, többségében új beruházásokra. Ahogyan arról már beszámoltunk, a megyeszékhelyen két nagy közlekedési fejlesztés is elindul idén: az északi iparterületen összekötik a Henger utca két zsákutcai szakaszát, a Pápai utat felújítják és kerékpárút épül mellette, valamint új út épül kerékpárúttal, járdával a Pápai út és a Kistó utca között. Utóbbi az úgynevezett kelet-nyugati főtengely – amely a tervek szerint a Pápai utat és a Jutasi utat kötné össze – első üteme, további két eleme a Modern Városok Programban valósulhat meg. A jelenlegi tervek szerint nyár végén kezdődhet el a belvárosi két új körforgalom építése. Az önkormányzat saját forrásból kezdi meg a Petőfi utca felújítását, valamint tervek készülnek a Festő utca és a gyulafirátóti Német utca rekonstrukciójára.

Az önkormányzat két új óvodát épít európai uniós forrásból: az Egry úti óvodát lebontják és új épül helyette, míg Gyulafirátóton a jelenlegi óvodát kiváltó új épület készül egy másik helyszínen, ahol hat óvodai és egy bölcsődei csoportszobát alakítanak ki. A beruházások ősszel indulhatnak.

Szintén ebben az évben elkezdődik a Kabay utcai új egészségház építése, ahol három háziorvosi praxis és két védőnői tanácsadó kap helyet. Az önkormányzat saját forrásból a Táncsics utcai, valamint a kádártai és gyulafirátóti rendelők felújítását is megkezdi.

Energetikai korszerűsítési munkákat végeznek a Laczkó Dezső Múzeumban, az önkormányzat három épületén, az Aprófalvi bölcsődében és a Bagolyvár utcai idősotthonban, utóbbit bővítik is, az új épületrészben demens betegek nappali ellátását kezdik meg. A Veszprémi Állatkert fejlesztésére 1,5 milliárd forintot fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!