Veszprém

2016.05.18. 19:33

Veszprém az EKF címre pályázik

Pécs - Veszprém is képviselteti magát azon a nemzetközi konferencián, amelyet Pécsett rendeznek csütörtökön és pénteken az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó tizenöt magyar városnak.

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában hangsúlyozta: szerinte elsősorban izgalmasnak és az egész nemzetet reprezentálónak kell lennie annak a magyar városnak, amely 2023-ban viselheti majd az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára elmondta: az EKF címre pályázó magyar települések felkészülését segítő nemzetközi konferenciát Pécsett tartják.

A baranyai megyeszékhely 2010-ben viselte a címet.

A kétnapos tanácskozáson 16 ország és mintegy tizenöt magyar város - köztük Szombathely, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Szentendre, Miskolc, Debrecen és Tokaj - vesz részt - tette hozzá.

Az államtitkár azt mondta: az EKF cím viselése rangot és lehetőséget jelent. Hozzátette, hogy Pécs mára széles nemzetközi hálózattal rendelkezik, és több turista érkezik a városba.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Hoppál Péter államtitkár kiemelte, bármelyik magyar város is nyeri el az Európa Kulturális Fővárosa címet, a kulturális államtitkárság minden segítséget megad majd az évad sikeres lebonyolításához.

A nyertes magyar várost 2018 első hónapjaiban jelentik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!