Veszprém

2016.05.31. 17:40

Vendégek: Piszkavas- Leenane szépe

Veszprém - A Pécsi Harmadik Színház vendégjátéka, Martin McDonagh műve nyomán a Piszkavas (Leenane szépe) című előadás június 2-án 19 órától a Hangvillában látható.

PLT-rendezvény

A mű Martin McDonagh, a kortárs angolszász dráma-irodalom fenegyerekének sötét vígjátéka, egy trilógia része, amely szerzőjét egy csapásra ismertté és elismertté tette világszerte.

A Piszkavas (Leenane szépe) a harmincas éveiben járó, lassan vénkisasszonnyá savanyodó Maureen és zsarnoki természetű anyja, Mag történetét meséli el. Mi lesz, ha két, érzelmileg sérült nő eseménytelen, acsarkodással kitöltött életébe betoppan egy férfi? Vajon beteljesülhet-e Maureen életének első és utolsó szerelme?

A mű a kortárs angolszász drámairodalom  sötét vígjátéka. A képen Bacskó Tünde és Füsti Molnár Éva. Rendező: Vincze János Fotó: Tóth László

Maureen szerepében Bacskó Tünde, a rendező Vincze János, a szöveget Parti Nagy Lajos írta. A vígjáték a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába válogatott előadás.

Az érdekesnek ígérkező darab a Pannon Várszínház programsorozatában látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!