Veszprém

2015.09.02. 16:59

Vászonra vitt szépség - N. László Gizella tárlata

Veszprém - Ragaszkodom hozzá, hogy ebben a felbolydult világban megtaláljam és vászonra vigyem azt, ami szép.

Szám Dorottya

N. László Gizella festőművész A természet, az örök szépség címet viselő kiállításának megnyitóján mondta ezt. A tárlatot a Veszprémi Művelődési Központban (VMK) Neveda Amália, az intézmény igazgatója nyitotta meg.

A művésznő képei a megnyitón is nagy sikert arattak (Fotó: Balogh Ákos)

N. László Gizella munkáira hatással volt a természet közelsége, amely életre szóló élményeket nyújtott számára. Gizella olyan elismerésekkel büszkélkedhet, mint az Arany Ecset-díj, Dévai Bíró Mátyás-díj, Magyarságunkért Nagydíj. Tavaly a Magyar Kézművességért Alapítvány a budapesti Duna Palotában mutatkozott be, ahol a tárlaton 245 hazai és határon túli magyar művész alkotásaival ismerkedhettünk meg – fogalmazott Neveda Amália megnyitóbeszédében.

– Csend, békesség, szépség. Ez inspirál a festésben. Csak szép képeket festek. Szubjektív ugyan, hogy kinek mi a szép. Számomra ez a szép – mutatott N. László Gizella festőművész kiállított képei felé, majd hozzátette, ragaszkodik hozzá, hogy ebben a csúnya, felbolydult világban, amit fest, az szép legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!