Veszprém

2015.05.04. 07:19

Vádemelés egy veszprémi dohánybolt kirablóival szemben

A Veszprémi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 20 és egy 28 éves férfival szemben, akik 2015 februárjában egy veszprémi dohányboltot raboltak ki.

A két férfi a zárás előtt néhány perccel jelent meg az üzletnél, éppen amikor az alkalmazott a napi bevételt készítette össze.

A boltba csak a fiatalabb vádlott ment be, aki az arcát eltakarta, a kezét pedig a zsebében tartva azt a látszatot keltette, mintha a ruházatában fegyver lenne elrejtve.Mindeközben társa a bolton kívül, annak ajtajánál állt és figyelt.

A dohánybolt eladójában – aki a rablási szándékot azonnal felismerte – olyan félelmet váltott ki az üzletben megjelenő elkövető látványa, hogy egy elválasztó ajtón át a szomszédos üzletbe menekült. Ezt követően a vádlott a dohánybolt pénzkazettáját és a bevételt tartalmazó zacskót magához vette, majd a pénztárgépet a pultból kitépte, és társával együtt egy barátjuk albérletébe ment, ahol a rendőrök néhány óra múlva elfogták őket.

A bűncselekménnyel megszerzett készpénznek ugyanakkor csak egy része került elő,illetve a bolt üzemeltetője a pénztárgép megrongálása miatt is további kárt szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!