Veszprém

2015.07.02. 17:14

Utcazenészek a láthatáron

Veszprém – Nemzetközi felhozatal, egyedülálló hangulat, fergeteges buli négy napig a megyeszékhely belvárosában. Röviden ennyi a Veszprémi Utcazene Fesztivál, amelyet idén július 22-25 között rendeznek.

Szabó Péter Dániel

Idén is lesz mint nézni és hallgatni, az már most bizonyos, elég, ha a brit Heymoonshaker nevét említjük. Az Andy Balcon és Dave Crowe alkotta duó a rock n’roll és a blues dicsőségére esküszik, veszprémi koncertjüket mindenképp érdemes lesz a helyszínen követni, ahogy a Scarecrow buliját is, akik a blues és a hip-hop stílus jellegzetességeit mixelik mesterien.

Eckü és Mentha a Hősök zenekarból a Random Trip tavalyi fergeteges buliján az Óváros téren (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Magát csak a swing és a pop terroristáiként határozza a Berlinből érkező Dirty Honkers zenekar. A táncolható muzsikát játszó brigád minden bizonnyal méltó örököse lesz az utcazenén óriási bulikat prezentáló francia csapatnak, a Babylon Circusnak.

A magyar csapatok közül biztosan koncertet ad Fábián Juli és Zoohacker, de fellép az utcazenén az Esti Kornél, a Margaret Island és a folyton változó felállású, az improvizálás nagyszerűségére építő csapat, a tavaly óriási bulit prezentáló Random Trip is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!