Veszprém

2015.05.21. 14:05

Üresen ásítoznak az üzlethelyiségek a belvárosban

Veszprém – Az üres üzletek látványa rontja a megyeszékhely sétálóutcájának hangulatát, véli Gerstmár Ferenc.

Balla Emőke

A Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján szólt arról, hogy a belvárosi rehabilitáció céljaiban szerepelt a városközpont szerepének erősítése, többek között kereskedelmi funkciójának bővítése. Megfogalmazták, hogy a bevásárló utca és környéke nyerje vissza vásárlóközönségét, illetve szerezzen új ügyfeleket magának és a városnak.

– A városvezetés ugyan elégedett az eredménnyel, de ha végigsétálunk a Kossuth utcán, több üres üzlettel találkozunk – mondta Gerstmár Ferenc. – Van, aki szerint nem sokkal, mások szerint egyetlen funkció nélküli helyiség is eggyel több a kelleténél a királynék városának szívében. A képviselő feltette a kérdést, milyen mérhető bővülést okoztak ezen a területen a belváros rehabilitációra költött milliárdok. Azt látjuk, hogy a multinacionális cégeknek továbbra is megéri terjeszkedni, pedig az elmúlt két és fél évtized bebizonyította, a bevásárlóközpontok terjedése kedvezőtlenül alakítja át a települések struktúráját, tönkreteszi a helyi kereskedelmet. Ezért is fontos a jelenleginél kedvezőbb környezet megteremtése, a helyi kisvállalkozók versenyhátrányának felszámolása a tőkeerős nagyvállalatokkal szemben. A városvezetésnek a sikerpropaganda helyett erre kellene energiákat fordítania. Különben a belváros civil életének élénkülése sem várható, mert az üres üzletek látványa rontja a megyeszékhely sétáló utcájának hangulatát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!