Veszprém

2016.09.11. 13:16

Újra helyi adás a veszprémi studióban

Kényszerszünet után újra a veszprémi Mária Rádió stúdiójában folynak a rádiós munkálatok, miután 2015 augusztusában elhallgatott a budapesti Mária Rádió.

Jákói Bernadett

Emiatt közel egy évig a  helyi műsorkészítés szünetelt. A veszprémi 95,1 frekvencia lett a központi adó, így helyi tartalmat Budapest készítette és Veszprém sugározta.

A veszprémi Mária Rádió stúdiója újra helyi adásokat sugároz, Fődi Gábor studióvezető a hangpultnál Fotó: Jákói Bernadett

- Most, hogy a nyár elején megnyerték a 88,8 frekvenciát a budapestiek, június 22-től újra szól Veszprémben délutánonként a helyben készült műsor. Jelenleg mindössze négy lelkes önkéntes munkatárssal rendelkezünk, ami nagy erőt terhelő feladatot ró a stábra. Ismeretes, hogy a veszprémi körzet csaknem 25 ezer hallgatót ér el, Nagyvázsony - Érd- Siófok- Balatonfüred lefedettségben. - Az egyházi műsoraink közül leginkább az élő szentmisék a legnépszerűbbek, a tartalmas, ismeretterjesztő műsorok e műsoridő köré kerülnek beszerkesztésre. S mivel már a rádió az utóbbi egy évben már nemcsak katolikus tartalmú rádiócsatorna, így a reformátusok, evangélikusok, sőt a görög katolikusok is már  a jövőben bekapcsolódnak a műsorkészítésbe. Nyitottunk az egyházi műsorok mellett a keresztény értékeket közvetítő ismeretterjesztő műsorokra is, így a gasztronómia, a turizmus, a helytörténet is helyet kapott a műsortematikában, emellett alkalmi adásokban a gyógynövényekről, a természetgyógyászatról is beszélgetünk vendégeinkkel.- mondta el Fődi Gábor koordinátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!