Veszprém

2016.05.26. 20:05

Újjáépítik az Egry úti óvodát, eladják a VMK volt épületét - Több fontos kérdésben is döntött a közgyűlés

Veszprém – Egészségházat építenek, újjáépítik az Egry úti óvodát. Erről is döntöttek a képviselők a közgyűlésen.

Balla Emőke

Az önkormányzat pályázatot nyújt be egészségház építésére, idős emberek demensfoglalkoztató központja kialakítására, valamint az Egry úti óvoda újjáépítésére. A helyi közösségek formálására, közösségi terek fejlesztésére civil szervezetek, vállalkozások részvételével helyi akciócsoport alakul; az akciócsoport 1,5 milliárd forintos projektre pályázhat.

A közgyűlés döntött a civil keret terhére kiírt pályázatokról. A város négymillió forinttal segíti a civil szervezeteket. Némedi Lajos alpolgármester utalt a hétvégi sikeres civil napra; a résztvevők száma azt bizonyította, hogy érdemes a civil szervezeteket támogatni. A képviselők megszavazták, hogy értékesítik a Dózsa György u. 2. szám alatti ingatlant (a volt városi művelődési központ épületét) és megújítják a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokát.

A Vadvirág Körzeti Óvoda vezetőjének ismét Barcza Bélánét választották, újabb öt évre. A közgyűlésen beszámoltak az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!