Veszprém

2015.04.27. 19:32

Új gázellátó rendszer a fűtőműben

Veszprém – Akár több tízmillió forint üzemeltetési költséget is megtakaríthat évente a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) a társaság Haszkovó úti fűtőművébe telepített új gázellátó rendszerrel, hangzott el a berendezés ünnepélyes bemutatásán.

Marton Attila

Temesvári Balázs, a társaság vezérigazgatója kiemelte, a beruházás a kapacitásokat az igényekhez illeszkedően használja fel. A beállított SNG – szintetikus-naturális gáz – ellátórendszer lehetővé teszi, hogy az átlagos fogyasztás feletti mennyiséget – amely évente 10–15 nap – az úgynevezett csúcsletörő gázzal (SNG) fedezzék, ezzel jelentős üzemeltetési költséget megtakarítva a társaságnak. A csaknem 136 millió forint értékű beruházás várhatóan öt év alatt térül meg.A vezérigazgató kitért arra is, egy nyertes pályázat révén kicserélhetik a fűtőműben működő gázkazánokat, valamint folyamatban van egy tíz megawattos biomassza-fűtőmű tervezési munkája is, a beruházást pályázati forrásból valósítanák meg. Némedi Lajos alpolgármester az energiabiztonság szerepét hangsúlyozta a rendszer működését bemutató tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!