Veszprém

2016.06.09. 14:35

Tűzről pattant iskolások - A pályázatot beküldő gyerekek lerajzolták a tűzoltók világát

Veszprém - A Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon tartották a Tűzről pattant alkotói pályázat eredményhirdetését.

Napló-információ

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság március végén hirdette meg a Tűzről pattant című kétkörös - országos és megyei -, felmenő rendszerű alkotópályázatát óvodások, általános és középiskolások részére. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem, amelyet a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.

Az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhattak, míg az iskolások szabadkézi grafika, montázs, számítógépes grafika, mém és videó kategóriában indulhattak.

Az eredményhirdetésen Dányi Béla megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a tehetséges és kreatív gyerekeket
Fotó: katasztrófavédelem

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra az óvodásoktól 354 rajz, az általános iskolásoktól 484 szabadkézi grafika, a középiskolai és egyéni kategóriában 10, összesen 848 pályamű érkezett.

A háromtagú zsűri (Szegedi László, a Veszprém Tv igazgató-főszerkesztője, Somody Zsuzsanna, a Veszprém Tv kereskedelmi vezetője és Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese) a kreativitás, az esztétika, a társadalmi hasznosság és a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével választotta ki korcsoportonként a három legjobbnak ítélt alkotást, melyek közül az első helyezettek továbbjutottak az országos fordulóra.

A rendezvényen az ifjú és kreatív alkotóknak köszöntő és biztató szavakat mondott Dányi Béla tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki beszédében hangsúlyozta, a tűzoltók magas társadalmi elismertsége hozzájárult a rekordszámú pályamű megszületéséhez.

A díjakat Dányi Béla tűz-oltó ezredes és Ridavics Pál, a Veszprém Tv szerkesztő-riportere adta át az elismerésben részesülőknek.

A Tűzről pattant alkotói pályázaton az I. korcsoportban (6-10 évesek) első helyezést ért el Tulok Lenke (Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola, második lett Táncos Olivér (Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), harmadik Hajdú Patrik (Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola), negyedik helyezett Toki Levente (Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola).

A II. korcsoport (11-14 évesek) legjobbja Dévényi Gábor (Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), második helyezést ért el Berecz Bence (Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola), harmadik lett Krizsó Katinka (Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola).

A III. korcsoportban (15- 18 évesek) első helyezést ért el Veiczer Dalma (Litéri Református Általános Iskola), második helyezett lett Szombathelyi Réka (Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Művészeti Iskola), harmadik helyezett Budai Tíria (Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Művészeti Iskola).

Különdíjat kapott Gelencsér Luca (Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola), csoportdíjat a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.

Az az iskola, illetve óvoda, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtották be, elnyerte a Legkreatívabb iskola 2016, illetve Legkreatívabb óvoda 2016 címet, mely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában/óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

A legkreatívabb óvoda a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda (65 pályaművet küldött be), a legkreatívabb iskola a Tapolcai Általános Iskola Kazinczy Tagintézménye (106 pályamű).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!