Turistautak felújítás alatt

2017. július 31., 18:04 szerző: Jákói Bernadett
komment
A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség a nyár folyamán felújítja és karbantartja a megye területén már meglévő turistaútvonal hálózatát.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mindazok, akik a nyári időszakban kirándulnak, sétálnak a megye erdeiben, találkozhatnak lelkes, jelzés-festő munkálatokat végző természetjárókkal, akik ellenőrzik, felújítják a túraútvonalak minőségét, a terepi tájékozódás megkönnyebbítése érdekében gondoskodnak a jelzések láthatóságáról, értelmezhetőségéről.

A Magyar Természetjáró Szövetség központi pályázatán kiírt, Veszprém megyén áthaladó túraútvonalak újrafestésében a megyei természetjáró civil egyesületek aktivistái tevékenykednek. A megyei szövetség keretén belül a veszprémi Bakony Természetbarát Egyesület, az EGETE  , az Ajkai Kórház SE, a Bánki TE, a herendi HATESZ szorgos munkájának köszönhetően újulnak meg a túraútvonalak. A központi költségvetésű felújító munkálatokon kívül a Balatonfüredi TE, a Tapolca Városi SE Természetbarát Szakosztálya , a Mária Út Egyesület és a Börzsöny Természetjáró és Hegymászó Egyesület  útjelző-festő természetjárói vállalhattak feladatot.

A megyénket behálózó 1550 km-es úthálózatból csaknem 160 km-et a MTSZ központi szabványa alapján kizárólag vizsgával rendelkező jelzésfestő túravezetők végezhetik. A munka az Országos Kék Túra felújításával kezdődött pár éve és folyamatosan tart, átfogva Veszprém megye valamennyi tájegységét.

Jákói Bernadett

2017. július 31., 18:04 szerző: Jákói Bernadett

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...