Veszprém

2016.07.27. 21:45

Több jelentkező a Pannon Egyetemen

Veszprém - A Pannon Egyetemre összesen 1959 hallgatót vettek fel, ebből 1572-t állami ösztöndíjas képzési helyre.

Balla Emőke

A felvett hallgatók közül 1150-en alapszakon, 388-an mesterszakon, valamint öt-éves tanári képzésen, 421-en felsőoktatási szakképzésben kezdhetik meg tanulmányait. A legnépszerűbb képzések a turizmus-vendéglátás, a vegyészmérnöki és a programtervező informatikus alapszakok voltak. A legmagasabb felvételi pontszámra (476 pontra) a gazdálkodás és menedzsment alapszak levelező tagozatának államilag finanszírozott képzésére való bejutáshoz volt szükség. A mesterszintű képzések közül a legtöbben a tanári mesterképzést, a fordító és tolmács, a vezetés és szervezés, valamint a vegyészmérnöki mesterszakot választották. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte, a felvett hallgatók száma az előző tanévhez képest 12 százalékkal növekedett, ami az országos átlag háromszorosa.

Németh Sándor, a mérnöki kar dékánhelyettese, Kovács Zoltán, a gazdaságtudományi kar dékánja, Nagyné Stribl Tünde oktatási igazgató és Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora Fotó: Penovác Károly

A gazdaságtudományi kar szakjai iránt nőtt az érdeklődés, az alapképzések közül a turizmus-vendéglátás szak volt a legvonzóbb, levelező tagozaton az emberi erőforrások alapképzési szakra vették fel a legtöbb jelentkezőt. A Georgikon karon a legkeresettebb a mezőgazdasági mérnök alapszak volt. A mérnöki karon a nemzetközileg is akkreditált vegyészmérnöki képzés iránt nagy az érdeklődés, a legtöbb hallgató erre a szakra jelentkezett. Az előző évek jelentkezési adataihoz képest nőtt az érdeklődés az anyagmérnöki, biomérnöki, környezetmérnöki és kémia alapszakok és a vegyész mesterszak iránt. A modern filológiai és társadalomtudományi karon a legmagasabb pontszámra az informatikatanár-német nyelv és kultúra tanári szakon volt szükség a bejutáshoz, a ponthatár 420 volt. A műszaki informatikai karon az előző évhez képest 22 százalékkal nőtt a felvett hallgatók száma, a nappali tagozatos alapképzésre jelentkezettek 99 százaléka állami ösztöndíjas képzési formában tanulhat.

Nagyné Stribl Tün-de oktatási igazgató elmondta: az általános felvételi eljárás után megkezdődik a pótfelvételi, a diákok augusztus 7-ig jelentkezhetnek önköltséges képzésre. A pótfelvételivel együtt szeptemberben várhatóan 2500 elsőéves kezdheti meg tanulmányait.

Címkék#felvételi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!