Veszprém

2016.07.13. 11:44

Tízéves jubileumra készülnek

Veszprém - Megalakulásának egy évtizedes évfordulójára készülődik a Veszprém-Cserháti Társaskör Kulturális Egyesület. Már lázasan folynak az előkészítő munkálatok, a nyár során készíti elő az egyesület vezetősége az októberi jubileumi program összeállítását.

Jákói Bernadett

-  Kiemelten fontosnak tartjuk a kulturális és hagyományőrző programjaink ápolását, generációk, az egykor elszakadt közösség találkozását, újbóli egymásra találását. A 10 év alatt igyekeztünk az alapszabályunkban megfogalmazott eszméket ápolni, összehozni újra azt a közösséget, amelyet 50 éve veszítettünk el az egykori iparos városrész elbontásával, a modern, belvárosi lakótelep létrehozásával.

Az őszi tízéves jubileumra készül a Cserháti Társaskör közössége Fotó: Jákói Bernadett

A mi generációnk és az egykori felmenőink mai leszármazottai azon tevékenykedik, hogy a múltból átörökített javakat átadja a jövő nemzedékének is. –fogalmazta Édes Gyuláné a Cserhát Társaskör elnöke, aki maga is cserháti iparosmester utódjaként vezeti az egyesületet. Az elmúlt 10 évben megvalósult az a törekvés, amellyel bizonyítani lehet, hogy egy városrendezési koncepció során elbontott, több évszázados történelmi hagyományokat ápoló iparos nemzedék összetartó ereje töretlen, mondhatni a messzire elszármazottak is visszatérnek a gyökerek ápolásához. A jubileumi program során az éppen 50 évvel ezelőtti városrendezésre emlékezve megkoszorúzzák az egykori cserháti iparosok 2011-ben felavatott emlékjelét, majd nosztalgia találkozás jegyében készül az egyesület vezetősége egy második emlékkönyv megjelentetésére is, amelyben 2011-től 2016-ig foglalják össze az elmúlt 5 év, valamint a félévszázados múlt pillanatainak eseménytükrét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!