Veszprém

2016.07.24. 16:35

Köztisztasági ügyelet: eltüntették a nyomokat

A tavaly bevezetett köztisztasági ügyeletnek köszönhetően idén is tiszta utcák várták a fesztiválok után a veszprémieket.

Marton Attila

Míg néhány éve éjfél körül már a legtöbb szemétgyűjtő tele volt a fesztiválok idején, és akadt jócskán az eldobált műanyag poharakból is, idén ilyet nem tapasztalhattak a rendezvényekre kilátogatók.

Szemétszedés a bulizók mellett. Köztisztasági ügyeletet tartottak
Fotó: Penovác Károly

A mostani fesztiválokon 20 órától hajnali négyig a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) egy kisebb létszámú ügyelettel igyekezett elejét venni annak, hogy a késő éjszakai órákra szemét csúfítsa el a tereket és a sétálóutcát. A kezdeményezésnek köszönhetően a szolgáltató munkatársai a fél hatkor kezdődő rendes, reggeli takarítással is időben végeztek.

A hulladék összegyűjtésére ezenfelül, az Utcazene-fesztivál idején a meglévőkön kívül 130 darab 240 literes hulladékgyűjtő edényt is kihelyeztek, emellett naponta mintegy négyszáz darab 120 literes hulladékgyűjtő zsák is készenlétben állt a város tisztaságáért, mondta Francia Ferenc városüzemeltetési igazgatótól. A hőséget párakapuk kihelyezésével igyekeztek elviselhetővé tenni a veszprémieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!