Veszprém

2016.08.14. 15:16

Tacskók és gazdik találkozója Veszprémben

Veszprém - Tacskó tulajdonosokat és kutyabarátokat vártak a második alkalommal megrendezett tacskó találkozóra a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.

Balla Emőke

A tavalyi program sikerén felbuzdulva idén ismét megszervezték a találkozót, amit az előző évihez képest jóval nagyobb érdeklődés kísért. Tavaly hatvan-nyolcvan kutya vett részt a rendezvényen, idén már kétszer annyian. Az a cél, hogy összehozzuk a tacskó tulajdonosokat és a kutyabarátokat, mondta a szervező, Csaba Eszter.

A gazdik szépségversenyre nevezhették a kutyusokat, gyermekeknek kutyafelvezető versenyt hirdettek. A rendezvényen adományokat  (törülközőket, plédeket, tápot, tisztítószereket) gyűjtöttek a tacskókat is mentő országos egyesület, a Futrinka Egyesület részére.

A szépségversenyen és a kutyafelvezető versenyen rövidszőrű, szálkás szőrű, hosszú szőrű tacskók vettek részt, méret szerint a zsűri láthatott normál tacskókat, törpe tacskókat és nyúlász tacskókat. A dakszlik hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek, ezért sokan tartják azokat kis lakásban, nemcsak kertes házban.

A veszprémi találkozóra az ország különböző pontjairól érkeztek: tenyésztők  és tulajdonosok többek között Budapestről, Siófokról és Vaszarról. Berta Zsolt kislányával és nyolc hónapos fiú törpe tacskójával Tatabányáról utazott Veszprémbe. Bár – ahogy mesélte - párja az „őrült” tacskó rajongó, ő is megszerette a kutyust. Rendszeresen járnak találkozóra, májusban Budapesten voltak az országos programon, de ott még nem nevezték a tacsit szépségversenyre, Veszprémben viszont igen. Azt mondta, olyan számukra a kutyus, mintha családtag lenne. Nekik ő a legszebb akkor is, ha semmit sem nyer a szépségversenyen.

A szervezők a kutyusokat házi készítésű kutyakeksszel fogadták, a gyerekeket kvízjátékkal várták. Sokan a fűben, pokrócokon üldögélve nézték a programot, várták az eredményt, míg mások futkároztak, játszadoztak. A rendezvényen fellépett a Balaton Fitness Sportegyesület és a Military Girls együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!