Veszprém

2015.08.11. 08:39

Staféta Dallos Andrásnéval - Hogyan segítik a családokat a ''pokoli toronyban''?

Orsós Károly azt kérdezi Dallos Andrásnétól, hogyan segítik a hátrányos helyzetű családokat, akik a Házgyári út 1. szám alatti tízemeletes társasházban laknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatásával.

Mátételki András

Az épület tíz szintjéből nyolc lakott, ahol 210-en élnek.

- Nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen valamilyen végzettsége, mert csak így van esélyük elhelyezkedni - mondja Dallosné Eszter, a program szakmai vezetője - Sikeresen pályáztunk egy programra: 2013 márciusától, közel egy éven át, 42-en vettek részt szakmai képzésekben. Végül is 36-an végezték el a tisztítás-technikusi (takarítói), személy és vagyonőri, parkgondozói és a kőműves szakmát. A pályázat öt személynek biztosított állást, de a többiek jó részének is sikerült munkát találnia. A házban sokan alkalmi munkát végeznek, hogy eltartsák a családjukat. Néhány hete kezdődött, s rövidesen befejeződik a hulladékgyűjtő- és válogató tanfolyam, amire 15-en jelentkeztek. A felnőttképzés mellett a gyerekek fejlesztésére, felzárkóztatására is odafigyelünk, amit szintén pályázati pénzekből oldunk meg.

Azt kérdezi Skobrák Helgától, miért fontos, hogy a gyerekek kutyát neveljenek.

A staféta következő vendége: Skobrák Helga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!