Veszprém

2015.11.30. 15:29

Sok szeretet és törődés - Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Bárczi iskola gálaműsorát

Veszprém - Az a csoda, ami a színpadon megjelenik a Bárczi-gálán, az a sok emberség, szeretet, odafigyelés és törődés eredménye, amely a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola légkörét is jellemzi – fogalmazott Horváth Éva, az iskola igazgatója a gálaműsoron.

Kutasi Zsófia

Az igazgató kiemelte, büszke az iskolában dolgozó szakemberekre, akik teljes szívvel, feltétel nélküli elfogadással dolgoznak. Ennek köszönhetően mindig van egy mosoly, ami a nehézségeken átsegít. – Pedagógiánk nem lehet más, mint gyermekközpontú - hangsúlyozta.

A Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola huszonnegyedik gáláján Poór Zoltán, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának docense méltatta a két intézmény együttműködését. Kiemelte, a Bárcziban a gyerekek fejlődése az egyéni igényeik szerint történik.

Brányi Mária alpolgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a Bárczi iskolának is köszönhető, hogy Veszprémben az emberek toleranciával közelednek egymáshoz. Az oktatás az intolerancia megelőzésének a legjobb módja.

A műsoron a szakiskola tanulói színes műsort adtak elő; volt néptánc, vers és ének. Átadták a hagyományos Bárczi-díjakat is. Idén a diákok közül Rupa Anasztázia és Fekete Anasztázia vehette át az elismerést. Elhangzott, mindketten építő tagjai a gyerekközösségnek, melyért sokat tettek, szívesen szerepelnek az iskola műsorain. A pedagógusok közül Kulcsárné Jákli Ildikó kapta a díjat. 1992 óta dolgozik az iskolában, nagy lelkesedéssel és szeretettel tanít. Tiszteletbeli Bárczi-díjat kapott Földi Csabáné Erika technikai munkatárs és Kertész Zsuzsi diák, aki az elismeréssel a Szép Lelkek Színjátszó Társulat örökös tagságát is megkapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!