Veszprém

2015.09.26. 17:27

Sikeres lakossági szűrés

Veszprém – Nagy érdeklődés kísérte az Egészségfejlesztési Iroda ingyenes szűrőprogramját, ahol csaknem tízféle vizsgálatra lehetett jelentkezni.

Marton Attila

A tervezettnél több ultrahang és EKG-vizsgálatot végeztek el a szakemberek, mondta Ráczné Freidler Andrea irodavezető. Hozzátette, összesen 125-en regisztráltak a szűrésre, a jelentkezők többsége valamennyi vizsgálaton részt vett. Kiemelte, az előzetesen tervezett szűrésszámnál jóval többet sikerült elvégezni, csak hasi ultrahangból például több mint hetvenet bonyolítottak le, közülük több pozitív eredményt hozott. Az irodavezető hangsúlyozta, a résztvevők hetven százaléka az aktív korúak közül került ki.

Fotó: Balogh Ákos

A Csolnoky Ferenc Kórház Egészségfejlesztési Irodája szervezésében a szakrendelő földszinti helyiségeiben előzetes állapotfelmérést, szegmentális testösszetétel mérést, hasi ultrahang-, EKG-, légzésfunkciós-, szemfenék-, hallás-, és bőrgyógyászati vizsgálatot is végeztek a szakemberek. A szűrőprogram vasárnap folytatódik 9 és 15 óra között. A szűrésen való részvétel ingyenes, ám a regisztráció miatt azt kérik a szervezők, a jelentkezők legkésőbb 13 óráig érjenek a helyszínre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!