Veszprém

2015.10.19. 08:43

Semmelweis előtt tisztelegtek - Egészségbiológiai tanulmányi verseny döntőjét rendezték a Lovassy gimnáziumban

Veszprém – Egészségtudatos fiatalok nevelése volt a célja az egészségbiológiai középiskolai tanulmányi versenynek, melynek döntőjét a Lovassy László Gimnáziumban rendezték.

Balla Emőke

Halálának 150. évfordulóján érettségiző diákoknak hirdetett tanulmányi versenyt a gimnázium az Eduvital Nonprofit Egészségnevelési Társasággal közösen. A versenyfelhívásra 37 csapat jelentkezett, 27 iskola 111 diákja, tájékoztatott Schultz Zoltán igazgató. A program alkalmat teremt arra, hogy a fiatalok megismerjék a világhírű magyar orvos munkásságát, hiszen annak egyik előírt anyaga Semmelweis élete.



A program alkalmat teremt arra, hogy a fiatalok megismerjék Semmelweis Ignác munkásságát

Fotó: Cziráki Péter

Az egészség-betegség-megelőzés témakörben írt dolgozatok beküldése alapján tizenkét csapat jutott az országos döntőbe, ahol változatos, biológia tantárgyi tudást, kreativitást igénylő színes feladatok vártak a versenyzőkre. Az egyik fordulóban a diákok Semmelweis életével kapcsolatos ismereteit mérték fel, egy másikban irodalmi, zenei és képzőművészeti kérdéseket kaptak. Volt párbaj kihúzott témáról, szituációs játék vitával, védőoltás, energiaital, alkohol, dohányzás témakörben, de a gyakorlati feladatok sem maradtak el. A diákok bemutatták, hogyan tudnak elsősegélyt nyújtani, kötözni, a mentőt értesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!