Veszprém

2013.12.11. 16:40

Rövidfilmek hosszú napja Veszprémben

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben. A szervezők december 14-én a Hangvillába várják a rövidfilmekre kíváncsi nézőket.

veol.hu

- Az eddigi gyakorlathoz hasonlóan a 2013-as Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra is olyan alkotásokat vártunk, amelyek műfaji megkötéstől függetlenül, valamilyen módon a "pannon életérzést" adják vissza - tudtuk meg Dósay Norberttől és Németh Csabától, a rendezvényt szervező Szellemi Regenerációs Társulás tagjaitól.

Részlet Baranyi Gábor Benő, Gönye László és Szőke Dániel filmjéből, a Csomagtartóból (Fotó: Pannonfíling)

A találkozó témaválasztása tág teret enged a filmeseknek, így idén is széles merítéssel dolgozhattak a programot összeállító szervezők. Egy apa-fia kapcsolat története bizarr elemekkel; furcsa fordulatokat vesz egy családi piknik; videóklip, amelynek középpontjában – a zene mellett – egy szimpatikus sorozatgyilkos áll; groteszk kocsmaburleszk; éjszakai nyomozás az Erdélyi hegyekben; Arany János balladájának filmváltozata; egy lány mindennapjai egy titokzatos szállodában - ez mind és még több is látható lesz a versenyprogramban.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó alapötlete még 2005-ben formálódott néhány veszprémi filmrajongó fejében. Azóta évről évre ismétlik meg a kötetlen "mikrofesztivált", ahol a rövidfilmek vetítése mellett nagy hangsúlyt helyeznek a látottak kibeszélésére, hogy párbeszédet teremtsenek a filmesek, a szakmai zsűri és a közönség között. Ezáltal a Pannonfílingre inkább egy bensőséges filmklub hangulata jellemző, ahol az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak a filmjükről, és a nézők is bepillanthatnak a filmkészítés kulisszái mögé – árulták el a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!