Veszprém

2016.07.27. 18:05

Régi zene a jezsuita kolostorban

Veszprém - Régizenei koncerteket hallhat a közönség a veszprémvölgyi jezsuita műemlék templomban.

Balla Emőke

Negyedik alkalommal szervezték meg a Veszprémi régizenei napokat. Július 19. és 30. között hat koncertet szerveznek, melyek az európai zene mintegy öt évszázadát ölelik fel. A több mint tíznapos programban Csalog Benedek barokkfuvola-kurzust, Szászvárosi Sándor viola da gamba-kurzust tart a régi zene iránt érdeklődő zenészek számára.

Az Orlando Énekegyüttes műsorát hallhatta a közönség. Vezényelt Vikman Pál (jobbról) Fotó: Balogh Ákos

Múlt szombaton az Orlando Énekegyüttes adott koncertet Vikman Pál karnagy vezetésével, kedden pedig a Recercare Régizenei Műhely A Montserrati Vörös Könyvet szólaltatta meg.

Ma este angol gamba consort zene lesz Erzsébet királynő udvarából, Szászvárosi Sándor, Erényi Eszter, Nagy Réka, Richter Dorottya és Nagy Csaba közreműködésével. Az idei koncertsorozatot Bruno Cocset estje zárja július 30-án, szombaton. A francia gamba- és csellóművészt tavaly ősszel óriási sikerű telt házas koncerten hallhattuk együttesével, a Les Basses Réunies-vel a jezsuita templomban. Bruno Cocset-t nem kell bemutatni a régi zenét kedvelőknek, hiszen olyan legendás előadók felvételein ismerhettük meg játékát, mint Jordi Savall vagy Christina Pluhar. A művész ezúttal Bach, Gabrielli, Vitali és Dall Abaco műveit szólaltatja meg a templomban.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!