Veszprém

2016.08.24. 17:00

Randiszerdák pároknak

Veszprém - A kedvezményes Randiszerdák mellett felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjjal támogatja a fiatalokat az önkormányzat. A Fiatalok napján koncertekkel és ifjúsági programokkal várják a látogatókat.

Németh Noémi

Nagy az érdeklődés az önkormányzat által meghirdetett Fiatalok éve programjai iránt. 2016 tavaszától a Randiszerda program keretében a fiatal veszprémiek kedvezményesen látogathatják az intézményeket. A Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza, a Városi Művelődési Központ, a Petőfi Színház és az állatkert is részt vesz az akcióban. A Randiszerdákon közel 250 pár váltott kedvezményes jegyet csak az állatkertbe, de nagy az érdeklődés a többi intézmény iránt is - mondta Ovádi Péter önkormányzati képviselő.

Emellett felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak azok a 2013-tól érettségizett diákok, akik tanulmányi, sport-, önkéntes vagy művészeti tevékenységük során kiemelkedő eredményeket értek el és alap- vagy osztatlan képzésre nyertek felvételt. A pályázók augusztus 31-éig nyújthatják be kérelmüket.

Takáts Emese és Ovádi Péter ismertette a programot
Fotó: Mátyus Tamás

- Veszprém akkor fejlődőképes igazán, ha a város minden generáció számára biztosítja az érdekfeszítő programokat és lehetőségeket. Egy olyan teret, ahol otthon érezhetik magukat, ahol gondoskodik róluk a város. Ezért hívtuk életre a Fiatalok évét és rendezzük meg a szeptember 16-ai fiatalok napját - nyilatkozta Ovádi Péter.

A tematikus nap célja a közösségépítés, ezért csapatvetélkedőket és fiatalos, interaktív programokat szerveznek, emellett sportversenyeken is indulhatnak a résztvevők. A Veszprém Aréna előtti parkolóban este a magyar popzene kedvelt előadói lépnek majd színpadra. A Fiatalok napja program részleteit Takáts Emese, a Veszprémi Ifjúsági Ház szakmai vezetője ismertette. Szeptember 16-án 15 órától hibridadautó-bemutatóval, kézművesprogramokkal, csapatvetélkedőkkel, óriási társasjátékkal és sportbemutatókkal várják a fiatalokat a Veszprémi Aréna előtti téren. Az est sztárvendége, Sub Bass Monster, valamint Majka és Curtis fergeteges koncerttel szórakoztatja majd a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!