Veszprém

2015.09.03. 13:19

Raklappódium a völgyben - Müller Péter Sziámi és a Hollywoodoo Veszprémben

Veszprém - Müller Péter Sziámi és a Hollywoodoo is koncertet ad a III. Raklappódiumon, amelyet szeptember 12-én rendeznek a Veszprémvölgyben.

Szabó Péter Dániel

A Kolostorok és Kertek rendezvényterületen különleges produkciókat láthat a közönség. Szeptember 12-én ugyanis harmadik alkalommal rendezik meg a Raklappódiumot, amelynek célja, hogy bemutassa az országosan is népszerű, az adott régióban élő, alkotó zenekarok és szólisták műsorát, valamint amatőr együtteseket, csoportokat ismertessen meg a közönséggel.

A Hollywoodoo zenekar (képünkön Trócsányi Gergő énekes) koncertje zárja a III. Raklappódiumot (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Az ingyenes rendezvényen a sort az ÉSTE produkció kezdi. A szórakoztató zenés kalandozás alapvetően Süle Zsolt kompozícióira és Trócsányi Gergő szövegeire, verseire épül, de művészbarátok is rendre feltűnnek, s színesítik a rendhagyó előadást.

Őket 16.40-től a magát alternatív punk & roll stílusú csapatnak valló Malac együttes követi a színpadon. Esetükben igazi örömzenekarról beszélhetünk, de emellett céljuk, hogy több generációt összekapcsoljanak zenéjükkel. Repertoárjukban megtalálhatóak a hetvenes-nyolcvanas évek hazai alternatív, rock és punk zenekarainak legjobb dalai, azaz koncertjükön felcsendülnek majd az Európa Kiadó és Kontroll Csoport szerzeményei, de a korszak nagyvilág trendjeit is górcső alá veszik, azaz Iggy Pop vagy épp a The Clash örökbecsű slágerei is hallhatóak egy-egy Malac bulin.

Müller Péter Sziámi és az Andfriends zenekar is koncertet ad 17.40-től a Raklappódium keretében. Műsorukban a stílus olyan klasszikusai, mint a Joy Division, az URH, a Sziámi, a PUF vagy épp a Neurotic dalai mellett saját szerzeményeiket is eljátsszák majd.

Ha mindez nem lenne elég, akkor jön a ráadás, hiszen a koncertsorozatot a Hollywoodoo bulija zárja. Az országos hírű, Örvényest is dalba foglaló veszprémi banda mindannyiunk nagy kedvence, szezonzáró dzsemborijuk méltó végszava lesz a III. Raklappódiumnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!