Veszprém

2015.04.26. 15:24

Programkavalkád a szezonnyitón, megtelt a Séd-völgy

Veszprém – Rendhagyó idegenvezetés és pincérfutóverseny mellett számos érdekes program várja a veszprémieket és a városba látogató turistákat a másodszor megrendezett Turisztikai Szezonnyitón vasárnap.

Marton Attila

Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a turistáknak Veszprém történelmi múltja és páratlan szépsége mellett az itt élők vendégszeretete és a turisztikai szezon változatos programjai egyaránt vonzóak lehetnek.

Az egész napos rendezvény alaphangulatát a Magyar Honvédség Légierő Zenekarának koncertje adta meg. Napközben további kulturális műsorok szórakoztatják a nagyérdeműt a rendezvény három helyszínén, a Patak Party Szabadtéri Színpadon, a jezsuita templomnál, valamint a várban. Módri Györgyi és Máté P. Gábor interaktív meseelőadással lépett fel, kora délután koncertet ad a Gizella Nőikar, zenés-verses produkcióval lép a közönség elé Trócsányi Gergely és Süle Zsolt, és a délután során bemutatkoznak a Veszprémi Ifjúsági, a lengyeltóti Ördöngős és a kaposvári Mákvirág táncegyüttesek is.

A nap egyik legjobban várt programja a másodszor megrendezett pincér futóverseny volt: három veszprémi szakképző iskola, a Jendrassik, a Séf és a Gasztroker tanulói ügyességi versenyét a jezsuita templomnál lehetett figyelemmel kísérni.

Ismét csatlakozott a Veszprémi Nyitott Műterem a rendezvényhez: festő-, fotó- és iparművészek szombaton közösen alkottak, ezeket a műveket, valamint több művész korábban készült alkotása napközben szintén látható a Séd-völgyében. Délután Kiss Bálint veszprémi kisfiú javára elárverezik Debreczeny Zoltán Fricskaperspektíva című alkotását.

Idén is megnyitja kapuit több „titkos hely”, így az egykori várbörtön, valamint a Benedek-hegy gyomrában található óvóhely, továbbá a Hangvilla és a Petőfi Színház kulisszáit is bejárhatják az érdeklődők Bélafi László, a Swing-Swing Kft. ügyvezetője és Keresztes János színművész segítségével.

Rendhagyó idegenvezetés indult Kőrösi Csaba színművész vezetésével, aki az Óváros térről a Jókai utcán át a Veszprémvölgybe kalauzolta az érdeklődőket Ferenczik Brigittával, a séta során Veszprémmel kapcsolatos vers- és prózarészletek is elhangzottak. A Hősök kapuja és a Tűztorony a szezonnyitó napján ingyenesen látogatható, mindkét helyszínen tárlatvezetés is kezdődik 14 órától.

A helyszínek közötti gyorsabb eljutást lehetővé tegyék, napközben ingyenes kisvonat közlekedik a vár és a Veszprémvölgy között. A szezonnyitót a Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. közösen szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!