Veszprém

2015.08.03. 14:33

Pótfelvételi az egyetemen

Veszprém - Augusztus 10-éig nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik egyáltalán nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.

Balla Emőke

A pótfelvételi eljárásban egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzését lehet megjelölni. Kizárólag önköltséges képzések indulnak és csak elektronikus úton jelentkezhetnek az érdeklődők. A pótfelvételi keretében meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 23-án meghatározottnál, az általános eljárásban meghirdetettnél, tájékoztatott Nagyné Stribl Tünde, a Pannon Egyetem oktatási igazgatója. Éppen ezért érdemes olyan képzést, olyan szakot megjelölni, ahova biztosan felveszik a hallgatót.

Az általános felvételi eljárás keretében a felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül idén mintegy 72 ezret vettek fel, a Pannon Egyetemre 1749 hallgatót, az intézmény pótfelvételi eljárás keretében is számos szakot hirdet. A gazdaságtudományi kar is biztosít lehetőséget az újbóli jelentkezésre; a felsőoktatási szakképzésekre bármely két érettségi tárggyal vagy a meghirdetett alapszakok többségére akár a matematika nélkül is. (Idén sokaknak a nehéz matematika érettségi miatt lett sikertelen a felvételijük). A mérnöki kar az egyes szakokat meghirdette pótfelvételi eljárásban is, bízva abban, hogy a „Kutató kari” elismerése, a vállalati kapcsolatok, ösztöndíj- és karrier lehetőségek tovább erősítik a képzései iránti érdeklődést.

Az oktatási igazgató elmondta, a mesterszakokon augusztus 17. és 19. között lesz a pótfelvételi; annak eredményét, a ponthatárokat várhatóan augusztus 26-án tudják meg a hallgatók. Ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetése után a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, a pótfelvételi eljárásban a Pannon Egyetem hallgatói létszáma három-négyszázzal emelkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!