Veszprém

2015.04.22. 12:16

Pincér futóverseny képzőművészeti kiállítással Veszprémben

Veszprém – A város a virágnyílással egyidőben vendégváró kapuit is kitárja és ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.

Kutasi Zsófia

Brányi Mária alpolgármester az esemény sajtótájékoztatóján a turizmus jelentőségéről beszélt. Kiemelte, elsődleges, hogy a turisztikai szezon sikeres legyen, a város jó híre, annak megőrzése és folyamatos gazdagítása minden veszprémi számára fontos. Veszprém gazdasági ereje imponáló a város marketing pedig jó úton halad. A szezonnyitó sikere többek között az aktív szervező csapat több éves munkájának az eredménye. Minden évben tudnak újat hozni és egyre innovatívabban viszik tovább az eseményeket.

Második alkalommal rendezik meg az ingyenes Turisztikai Szezonnyitó rendezvényt, melynek célja a turizmus és Veszprém, mint turisztikai célpont népszerűsítése a turisták és a helyi lakosság körében. A programok a Veszprémvölgyben, a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen, valamint a Patak Party Rendezvénykertben lesznek április 26-án, vasárnap 10 és 18 óra között.

Debreczeny Zoltán festőművész a Nyitott Műterem képviseletében a sajtótájékoztatón elmondta, egy jótékonysági ügyet is támogatnak: a Fricska perspektíva című festményének árát Kiss Bálint tizenegy éves beteg veszprémi kisfiú gyógyulásának céljára ajánlja fel. A programon az ÉSTE zenekar is az ügy mellé áll.

- Idén új helyszínen, több programot tudtunk összeállítani, minden rendezvény ingyenes. A cél, hogy Veszprémet mint turisztikai célpontot és magát a turizmust népszerűsítsük – emelte ki Bérczi Beáta a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Fotó: Penovác Károly

Neubauer Sándorné az egyesület elnöke elmondta, az egyesület magalakulásának tízedik évfordulóját ünnepli. A tagok nagyon lelkesek, az együttműködés a szezonnyitó kapcsán is példaértékűnek számít. A programok közül kiemelte a II. Pincér Futóversenyt, ahol a legjobb, legügyesebb pincért keresik.

A szezonnyitón a Jezsuita templomnál a Nyitott Műteremben képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. Megrendezik a II. Pincér Futóversenyt, de lesz rendhagyó, verses idegenvezetés az Óváros térről a Jókai utcán át a Veszprémvölgybe. Ingyenesen látogatható lesz a Tűztorony és a Hősök Kapuja. A gyerekek számára izgalmas játékkal készül a Művészetek Háza, ahol a kicsik a Titkos Kertet is felfedezhetik. A Veszprémvölgyben egész nap ingyenes kisvonat szállítja a vendégeket a helyszínek között. A Magyar Honvédség Légierő Zenekara koncertje, a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek Zenekar a gomba alatt című meseelőadása, valamint Trócsányi Gergely és Süle Zsolt zenés, verses szerzői programja, az ÉSTE Produkció is a Patak Party Rendezvénykert színpadán látható. A Veszprémi Waldorf Egyesület kézműves foglalkozást tart, a szervezők játéknappal, tizennyolc éves kor alatt pedig ingyenes kerékpár kölcsönzési lehetőséggel várják a látogatókat. Mindezt kiegészítik a Veszprémi Turisztikai Egyesület szolgáltató tagjai által nyújtott kedvezmények, tehát valóban érdemes ezen a hétvégén felkeresni a királynék városát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!