Veszprém

2016.05.26. 20:42

Példája tovább él - Lasztovicza Jenő nevét viseli a megyeháza terme

Veszprém – Csütörtök délután új konferenciatermet adtak át a megyeházán, melyet Lasztovicza Jenőről, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének korábbi elnökéről neveztek el.

Heffler Péter

Lasztovicza Jenő 1998 óta volt a Fidesz országgyűlési képviselője, tagja és alelnöke volt több parlamenti bizottságnak, illetve 2006 és 2014 között a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöki tisztségét is betöltötte. A politikus ötvennégy éves korában tavaly januárban hunyt el hosszan tartó, súlyos betegség után.

Emlékét a megyeháza megújult konferenciaterme őrzi, mely akár száz fő befogadására is alkalmas, és csütörtöktől a megyei közgyűlés korábbi elnökének a nevét viseli. Az ünnepélyes átadón Takács Szabolcs kormánymegbízott is részt vett.

Takács Szabolcs, Lasztovicza Jenő özvegye, Erzsébet és Polgárdy Imre a konferenciaterem átadásán
Fotó: Heffler Péter

– Ebben az esetben nem csak egy felújításról, egy újabb fejlesztésről van szó, hanem ennél sokkal többről, tisztelgésről egy ember munkája előtt – mondta Takács Szabolcs. – A megyeháza minden terme jelentős személy, így Gizella, Szent István, Egry József vagy például Kiss István nevét viseli. Amikor az új terem névválasztásán gondolkodtunk, nem volt kérdés, hogy ezt csakis Lasztovicza Jenőről nevezhetjük el, aki két cikluson keresztül a közgyűlés elnökeként és országgyűlési képviselőként is sokat dolgozott megyénkért – tette még hozzá a kormánymegbízott.

Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte azokat a fejlesztéseket, melyek Lasztovicza Jenőnek köszönhetőek. Továbbá hangsúlyozta, hogy a politikus szívén viselte Veszprém megye sorsát, ami ennek köszönhetően fejlődhetett kiemelkedően sokat az elnökségi ideje alatt.

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár az átadó ünnepség végén, pohárköszöntőjében örömét fejezte ki, hogy, hála a most átadott teremnek, itt is folytatható lesz az a munka, amit a fiatalon elhunyt Lasztovicza Jenő annak idején elkezdett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!