Veszprém

2015.05.21. 19:22

Panaszok a bicikliútra

Veszprém - Több helyen fű és gallyak borítják a városból kivezető bicikliutakat, jelezték olvasóink. A fűnyírást végző VKSZ Zrt. elismerte a problémát, amit napokon belül orvosolnak.

Marton Attila

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a közútkezelővel közösen nyírja a füvet a város külterületein haladó bicikliutak mentén, közölte érdeklődésünkre Károlyi Zoltán, a társaság városüzemeltetési igazgatója. Az elmúlt napokban lenyírták a füvet, azonban a fű mellett - amelyet máskor sem gyűjtenek össze, hanem hagyják lebomlani - most keményebb szárú növények is kikerültek az út szélére.

Levágott fű és ágdarabok a néptelen nemesvámosi bicikliúton. Az esős időben nagyobb balesetveszélyt jelent a kerékpárosokra
Fotó: Balogh Ákos

Az igazgató megígérte, napokon belül összegyűjtik és elszállítják a gallyakat. A városon belüli kerékpárutak melletti füvet a kaszálással egy időben összegyűjtik, mondta Károlyi Zoltán. Hozzátette, a füvet meghatározott időközönként nyírják, ha azonban szükséges, a tervet felülírva hamarabb levágják.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!