Veszprém

2016.09.14. 20:05

Övszimulátor is volt a baleset-megelőzési programon

Veszprém - Ahogy azt a szerdai lapunkban már megírtuk, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 13-15. között egy átfogó európai ellenőrzés részeként a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Veszprém megye útjain.

Heffler Péter

A rendőrök a TISPOL műveleti csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a közlekedési akció keretében ezen időszak alatt fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A biztonságiöv-szimulátor elárvultan állt az út szélén, mert akiket megbüntettek, azoknak már nem volt nagy kedvük kipróbálni, hogyan is működne a szerkezet, ha ők is bekapcsolták volna az övet (Fotó: Balogh Ákos)

Az ellenőrzési program részeként szerdán 12.45-14.30 között Veszprémben a Házgyári úton (az Opel Marsal előtt) biztonságiöv-szimulátort is telepített a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol a szabálysértést elkövető autósoknak lehetőségük nyílt kipróbálni az eszközt, és meggyőződni az öv hasznosságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!