Veszprém

2015.04.22. 18:44

Óvjuk meg a Földet - Bringás felvonulást szervezett a Rózsa Úti Iskola

Veszprém - Környezetünk, Földünk védelme nem csak a mai napon fontos. Igyekszünk mindig szem előtt tartani a környezetvédelmet.

B. Virág Rita

Ekképpen nyilatkozott lapunknak Sándor László, a veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola igazgatója a Föld napja alkalmából tartott programokon.

Az iskola udvarára érkezőt hatalmas, színes rajz fogadja, amit az alsósok készítettek. Két óvó kéz között a Föld, körülötte felirat: Vigyázz rám!

A Föld napját április 22-én tartjuk, a Rózsa iskolában pedig számos programot szerveztek a jeles eseményhez kapcsolódóan. A gyerekek és szüleik gyalogosan, kerékpárral, rollerrel érkeztek az intézménybe, aki csak tehette, otthon hagyta az autóját. Bringás felvonulást szerveztek, aminek mottója ez volt: Adj esélyt a jövőnek!

A témával kapcsolatban rajzpályázatot hirdettek, előadásokat szerveztek és fát is ültettek.– Nem csak ezen az egy napon figyelünk a környezetvédelemre, hiszen egész évben szelektáljuk a szemetet, gyűjtjük a használt elemeket, a papírt, takarékoskodunk a vízzel és a villanyárammal. Épp ezért gondoltuk, hogy megpályázzuk az ökoiskola címet, amelynek feltételrendszerébe könnyen beilleszkedünk. Számunkra ez a természetes, a hétköznapi, és a diákjainkat is arra ösztönözzük, hogy nekik is rutinszerűvé váljanak ezek a dolgok a környezetünk védelmében – fogalmazott Sándor László, az intézmény igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!