Veszprém

2015.07.11. 08:54

Összművészeti kísérlet az ÉSTE formációval

Veszprém - A zenével a képzőművészet és az irodalom is jól megfért az Éste formáció estjén a Dubniczay-palotában.

Marton Attila

Az Éste együttes Trócsányi Gergő szövegíró-énekes és Süle Zsolt zeneszerző közös formációja, amelyben rajtuk kívül basszusgitáros, dobos, gitáros, trombitás és egy vendégénekes is szerepel. A rendhagyó esten a dalok között a formáció létrejöttéről és a szerzemények keletkezési körülményeiről is beszélt a szövegíró és a zeneszerző, sőt, a közönségnek is lehetősége nyílt kérdéseket feltenni a zenekarnak.

Az összművészeti jelleget erősítette, hogy a Dubniczay-palota udvarában tartott rendezvényen Debreczeny Zoltán festőművész tizennégy alkotását állították ki, a művek az elhangzó dalok egy-egy mondatát, hangulatát illusztrálták. Az est irodalmi részét Tóth Loon és Máté P. Gábor, a Veszprémi Petőfi Színház színészei szolgáltatták, akik verseket is felolvastak.

A közönség tagjai kavicsokra festhettek, az alkotásokat a zenekar tagjai zsűrizték.

Az est szünetében Döbröntei Péter szivarsommelier tartott előadást a kubai szivarokról, amelyből kiderült, a közép-amerikai országban az európai borvidékekhez hasonlóan dohányvidékeket különböztetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!