Veszprém

2017.04.25. 18:00

Országos konferencia Veszprémben

VESZPRÉM - Műszaki kémiával és vegyiparral foglalkozó oktatók, tudósok és szakemberek részvételével kezdődött háromnapos konferencia a Pannon Egyetemen.

Marton Attila

A Műszaki Kémiai Napok több mint ötvenéves hagyományra tekint vissza Veszprémben. A konferencián idén közel 110-en vesznek részt, és csaknem száz prezentációt tartanak. A résztvevők közel fele doktoranduszhallgató, mintegy egyharmada a házigazda egyetemről érkezik, mondta Abonyi János, a szervezőbizottság elnöke, a Pannon Egyetem Vegyészmérnöki és Folyamatmérnöki Intézetének igazgatója. Hozzátette, az egyetemi oktatók és akadémikusok mellett iparvállalatok szakemberei is részt vesznek a konferencián. David Pullan, a MOL képviselője például bemutatta a társaság 2030-ig szóló stratégiáját. A tudományos összejövetelen bemutatkozik a mérnöki kar legújabb kutatóintézete is. A tanácskozáson a vegyipari technológiák, a folyamat- és termékfejlesztés témakörein túl fenntarthatósági kérdésekről, például a vízkezelésről, környezeti technológiákról és a kérdés élelmiszeripari vetületeiről is hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

David Pullan, a MOL képviselője. Előadásában bemutatta a társaság 2030-ig szóló stratégiáját Fotó: Penovác Károly

A konferencia megnyitóján Némedi Lajos alpolgármester arról beszélt, az egyetem alapját a kémiai tudományok adták. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte, az intézmény a legjobb eredményeket a kémiai és műszaki tudományterületeken éri el, emellett pályázatokon is kiemelkedően sikeresek a terület kutatói. Szalai István, a konferenciát szervező mérnöki kar dékánja reményét fejezte ki, hogy a gazdasági fellendülés visszahat az alkalmazott és műszaki kémiai tudományok fejlődésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!